Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Samaanin sampoKirjan nimi: Samaanin sampo
Tekijä: Korte Irma

Sivumäärä: 246
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2007
ISBN: 9789529222650
Hinta: 19.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Muinaiset samaanit osasivat siirtyä muuntuneisiin tajunnantiloihin: he lensivät lintuina tai uivat käärmeinä outoihin maailmoihin. Suomen vanhoissa kansanrunoissakin kerrotaan sankarien käynneistä tuonpuolisissa maissa, milloin omassa hahmossaan, milloin metamorfoosin koettuaan. Irma Korte selittää kirjassaan, kuinka tuollainen matka saattoi onnistua, mitä samaanissa itsessään tapahtui, ja mikä osuus sammolla - Suomen runoperinteen suurella arvoituksella - oli noilla retkillä. Samaanin sampo on matka muinaisten

samaanien ja tietäjien myyttiseen maailmaan. Kirja ylittää aika- ja kulttuurirajoja: se etsii vertailukohtia nykyihmisten kokemuksista ja käyttää selitysperusteena itämaisen joogan oppeja. Irma Korte on filosofian tohtori. Hän on opettanut filosofiaa Turun yliopistossa ja toiminut Suomen Akatemiassa tutkijana sekä julkaissut useita artikkeleita ja kirjoja.

Nemora kustannus

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)