Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Sukututkimuksen käsikirjaKirjan nimi: Sukututkimuksen käsikirja
Tekijä: Huovila Marja, Liskola Pirkko, Piilahti Kari-Matti
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 0
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2009
ISBN: 9789510350201
Hinta: 39.00 €
Sidosasu: Sidottu
Huomautuksia: TARJOUSHINTA! Normaalihinta 44,-

Sisällön kuvaus:
Sukututkimuksen suosio kasvaa jatkuvasti. Nopeatempoisen nykyelämän vastapainona yhä useampi kaipaa tietoa juuristaan, sukunsa vaiheista ja elämästä menneinä aikoina. Internetistä saatavat aineistot ovat madaltaneet tutkimuksen aloittamisen kynnystä. Tosissaan sukututkimuksesta innostuneelle alkuperäiset asiakirjat ovat kuitenkin edelleen korvaamaton tietolähde.

Sukututkimuksen käsikirja on uudenlainen, modernilla otteella laadittu opas, joka johdattaa tutkimuksessa tarvittavien lähdeaineistojen äärelle. Sen uutuutena on uusimpien lähdeaineistojen eli 1900-luvun asiakirjojen kattava esittely. Tällaisia ovat esimerkiksi sota-ajan taistelu- ja siviilirintamista, oppilaitoksista, eri keskusvirastoista sekä yhdistys- ja yritystoiminnasta kertovat lähteet.

Sukututkimuksen vaiheiden ja etenemisen havainnollistajana kirjassa on Savosta ja Uudeltamaalta kotoisin oleva helsinkiläistynyt suku, jonka tarinaa seurataan läpi teoksen. Laaja ajallinen kaari ulottuu 1500-luvun ensimmäisistä maakirjoista EU-aikaan. Asiakirjat avaavat näköaloja myös aikansa yhteiskuntaan laajemminkin. Niiden kautta hahmottuu kehityskulku entisaikojen sukuyhteisöistä nyky-Suomen uusperheisiin.

Teosta elävöittävät runsas kuva-aineisto ja eri aikakausia kuvaavat esimerkit veroluetteloista, oikeuspöytäkirjoista, kartoista, kirkonkirjoista ja perhekuvista.

Tällä pääset varmasti alkuun ja opit lisää!

Kari-Matti Piilahti on sukututkija, sukututkimuksen opettaja ja historiantutkija. Pirkko Liskola on sukututkimuksen harrastaja. Marja Huovila on historiantutkija, arkistonjärjestäjä ja tietokirjailija.
Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!