Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Juudaksen evankeliumiKirjan nimi: Juudaksen evankeliumi
Alaotsikko: Johdanto, käännös, tulkinta
Tekijä: Marjanen Antti, Dunderberg Ismo
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 119
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Marjanen Antti, Dunderberg Ismo
Painos: 1 p.
Ilmestymisvuosi: 2006
ISBN: 951-0-32399-3
Hinta: 17.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Juudaksen evankeliumi on 1900-luvun huomattavimpia tekstilöytöjä. Papyruskäsikirjoitus löydettiin Egyptistä 1970-luvun lopulla ja joitakin vuosia myöhemmin se salakuljetettiin Eurooppaan myytäväksi. Pyydetty hinta oli kuitenkin niin korkea, ettei ostajilla ollut varaa hankkia sitä. Käsikirjoitus katosi pitkiksi ajoiksi tutkijoiden saavuttamattomiin. Evankeliumin julkaiseminen huhtikuussa 2006 sai aikaan sensaation ja herätti monia kysymyksiä: Miten kukaan on voinut kirjoittaa Juudas Iskariotin nimissä evankeliumin? Oliko Juudas sittenkään kavaltaja? Minkälaisen kuvan Jeesuksesta Juudaksen evankeliumi tarjoaa?

Gnostilaisen evankeliumin käsitys Juudaksesta poikkeaa huomattavasti Uudessa testamentissa kuvatusta ahneesta petturista, joka kavalsi Jeesuksen 30 hopearahasta. Tekstin mukaan Juudas oli ainoa, joka käsitti, kuka Jeesus todella oli. Niinpä Jeesus kertoi hänelle asioita, joita muut oppilaat eivät saaneet edes kuulla. Nämä uudet näkökohdat Jeesuksen ja Juudaksen suhteesta ovat yksi lisätodistus varhaiskristillisen ajattelun moninaisuudesta.

Akatemiatutkija Antti Marjasen ja professori (mvs.) Ismo Dunderbergin tutkimus Juudaksen evankeliumista on merkkitapaus. Teos sisältää Juudaksen evankeliumin koptinkielisen tekstin suomennoksen, siihen liittyviä selityksiä sekä runsaasti tekstiä valaisevaa tietoa.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!