Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Kasvissyöjäksi – miksi ja mitenKirjan nimi: Kasvissyöjäksi – miksi ja miten
Tekijä: Gould Merkka, Voutilainen Eeva
Kustantaja: Art House
Sivumäärä: 287
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2009
ISBN: 978-951-884-450
Hinta: 15.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Miksi valita kasvissyönti?

Miten koostaa täysipainoinen kasvisruokavalio?

Kasvissyönnin suosio kasvaa Suomessa ja maailmalla koko ajan. Sen terveydellisistä vaikutuksista on saatu tieteellistä näyttöä, ja sen tiedetään kuormittavan ympäristöä vähemmän kuin lihansyönti. Kasvissyöjäksi – miksi ja miten on ensimmäinen suomenkielinen tietoteos, jossa käsitellään monipuolisesti sekä kasvissyönnin valitsemista että kasvisruokavaliota.

Kirjan ensimmäisessä osassa tarkastellaan kasvissyöntivalinnan syitä ja seurauksia. Esiin tulevat muun muassa ruoan ympäristövaikutukset ja kasvissyönnin eettiset perustelut. Kasvissyöjän arkea käsitellään suomalaisten kasvissyöjien kertomusten kautta. Toinen osa opastaa täysipainoisen kasvisruokavalion koostamisessa. Siinä selostetaan ja havainnollistetaan esimerkkien avulla, miten välttämättömien ravintoaineiden saanti tulee turvattua. Lisäksi kerrotaan kasvissyönnin terveysvaikutuksista ja kasvisruokavaliosta eri elämänvaiheissa, kuten raskauden aikana.

Kirja on suunnattu erityisesti kasvissyönnistä kiinnostuneille. Myös ruokatottumustensa vaikutuksia ympäristöön, muihin ihmisiin ja eläimiin pohtivat löytävät kirjasta vastauksia kysymyksiinsä. Kirjasta on hyötyä myös kasvissyöntiä harkitsevien tai aloittelevien nuorten vanhemmille sekä nuorten tai kasvissyöjäperheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille.

VTM Merkka Gould on tutkinut suomalaista kasvissyöntikulttuuria ja syitä kasvisruokavalion valitsemisen taustalla. ETL Eeva Voutilainen on ravinnon terveysvaikutuksiin perehtynyt ravitsemusasiantuntija, joka työskentelee Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa ravitsemustieteen opettajana.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)