Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: JadelähdeKirjan nimi: Jadelähde
Alaotsikko: Valittuja kirjoituksia Kiinan keskiajalta
Tekijä: Kallio Jyrki (toim.)
Kustantaja: Gaudeamus
Sivumäärä: 239
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2007
ISBN: 9789524950299
Hinta: 20.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Sidottu
Huomautuksia: Normaalihinta 31,-

Sisällön kuvaus:
Jadelähde on kokoelma Kiinan varhaisemman keisarikauden tunnetuimpien ajattelijoiden kirjoituksia. Ne on valittu klassisesta proosa-antologiasta Guwen Guanzhi, joka on jo yli kolmensadan vuoden ajan kuulunut kiinalaiseen yleissivistykseen.

Jadelähde kertoo hallitsijoiden huolista ja viljelijöiden vaikeuksista, kansan kärsimyksistä hallinnon alla ja hallintomiesten turhautumisesta esimiestensä alaisuudessa, sotaanlähdön tarpeellisuudesta ja sodankäynnin turmiollisuudesta, vääräoppisuuden vastustamisesta ja viinin vapauttavasta voimasta, koti-ikävästä ja erakkoelämästä, heiveröisistä kaakeista ja mulkosilmäisistä krokotiileistä, lohikäärmeistä ja jumalista. Kokoelman kirjoitukset auttavat ymmärtämään Kiinan historian käänteitä sekä kungfutselaista etiikkaa ja johdattavat lukijan itämaisen aatemaailman juurille. Jadelähde on itsenäinen jatko-osa teokselle Jadekasvot - Valittuja tarinoita Kiinan muinaisajoilta (Gaudeamus 2005).

Näyte teoksesta:

Asua köyhyydessä ja vetäytyä erämaahan, nousta korkealle ja katsella kauas, istuksia tuuhean puun siimeksessä iltaan asti, pestä itsensä puhtaaksi kirkkaassa lähteensilmässä. Poimia vuorilta sitä, mikä on makeaa ja maistuvaa, onkia vesistä sitä, mikä on tuoretta ja ruokaisaa. Nousta vuoteesta ja mennä levolle milloin sattuu, aivan sen mukaan mikä omaan rauhaan sopii. Olla mieluummin kuulematta panettelua selän takana kuin saada ylistystä kasvokkain, olla mieluummin murehtimatta sydämellään kuin iloita ruumiillaan. Ei virka-asujen tai -vaunujen mukanaan tuomia sitoutumuksia, mutta ei pyövelin terien uhkaakaan. Ei tietoa siitä, vallitseeko maassa järki vai kaaos, eikä kuulumisia kenenkään ylennyksistä tai alennuksista. Sillä tavalla elävät sellaiset suurmiehet, jotka eivät ole saaneet tunnustusta ajassaan, ja minä seuraan heidän tietään.

Valtiotieteen maisteri Jyrki Kallio on perehtynyt Kiinaan tutkijana ja ulkoasiainhallinnon virkamiehenä. Kallio on opiskellut Kiinan-tutkimusta Helsingin ja Nanjingin yliopistoissa. Hän on opettanut kiinan kieltä sekä luennoinut ja julkaissut artikkeleita Kiinan historiasta, politiikasta ja kulttuurista.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!