Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Buddhalaisuuden periaatteetKirjan nimi: Buddhalaisuuden periaatteet
Alkuperäinen nimi: Principles of Buddhism
Tekijä: Kulananda
Kustantaja: Like
Sivumäärä: 163
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Dharmachari Sarvamitra (Lauri Porceddu)
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2005
ISBN: 952-471-535-X
Hinta: 19.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 117 x 207 mm
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Buddhalaisuus on yksi mailman suosituimmista uskonnoista. Sen opetukset ystävällisyydestä, yksinkertaisesta elämästä ja kaiken keskinäisestä yhteydestä vetävät puoleensa monia, jotka eivät usko kasvavan kulutuksen välttämättömyyteen.
Tämä yksinkertainen opas sisältää tärkeimmät opetukset ja harjoitusmenetelmät buddhalaisuuden henkisten ihanteiden eläväksi tekemiseen. Kirja selostaa buddhalaisuuden keskeiset ajatukset ja uskomukset, karman ja jälleensyntymän sekä meditaation. Kirjassa käydään läpi myös Buddhan elämä ja kerrotaan buddhalaisuudesta tämän päivän maailmassa.

Kirjoittaja Kulananda on harjoittanut buddhalaisuutta 28 vuotta ja osoittaa lukijalle kuinka tämä elämänkatsomus voi ratkaisevasti muuttaa elämäämme ja tehdä meidät viisaammiksi ja onnellisemmiksi.


Tekstinäyte

Yli puolet maailman ihmisistä asuu maissa, joissa buddhalaisuus on vaikuttanut suuresti. Kuitenkin valtaosa länsimaisista ihmisistä on elänyt Buddhan ajoista – puoli vuosituhatta ennen kristinuskon perustamista – 1900-luvun puoliväliin saakka tietämättä buddhalaisuudesta oikeastaan mitään. 1950-luvun tienoilla tilanne alkoi muuttua, ja tätä nykyä buddhalaisuus leviää lännessä voimakkaasti.
Meillä on edessämme kaksi vaihtoehtoa: toisaalta tarjolla on aineellisten etujen tavoittelu ja toisaalta uskonnot, jotka joskus asettavat liian kovia vaatimuksia herkkäuskoisuudellemme. Tällaisessa tilanteessa yhä useammat ihmiset etsivät buddhalaisuudesta keinoja löytääkseen nykymaailmasta kadonneet inhimilliset ja henkiset arvot.
Mutta mitä buddhalaisuus on? Olemme tottuneet ajattelemaan uskonnon olevan sitä, että uskotaan johonkin Jumalan monimuotoisista hahmoista. Buddhalaisuudessa ei kuitenkaan ole Jumalaa. Onko se siis pelkästään fi losofi aa, maailmanselitys tai tie eettisempään elämäntapaan? Vai onko se jonkinlaista psykoterapiaa – keino, joka auttaa meitä tulemaan sinuiksi itsemme kanssa ja kohtaamaan elämän jatkuvasti tiellemme asettamia ongelmia? Buddhalaisuudessa on jotakin fi losofi sta ja jotakin terapeuttista, mutta siinä on myös vielä paljon enemmän.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)