Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Islamin musta kirjaKirjan nimi: Islamin musta kirja
Tekijä: Panella Carlo
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 502
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Taavitsainen-Petäjä, Leena
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2009
ISBN: 978-951-0-33865
Hinta: 43.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Islamin musta kirja on italialaisen toimittajan ja Lähi-idän kriisien tuntijan yleiskatsaus islamilaisiin vallanpitäjiin ja uskonnollisen hallinnon monitahoisiin vaikutuksiin.

Teos kertoo islamin historiasta ja sen merkityksestä Euroopan historialle. Se valottaa Iranin vallankumousta, intifadaa eli kansanousua, Persianlahden sotia ja panttivankikriisejä. Islaminuskoisten keskinäistä valtataistelua, maltillisen puolen ja fundamentalismin ristiriitaa, selvitetään monesta eri näkökulmasta.

Vuonna 1914 kalifi Muhammad V yllytti alamaisensa jihadiin, pyhään sotaan kristittyjä vastaan. Vuonna 2001 Osama bin Laden puolestaan julisti, että Amerikan symbolit oli tuhottu ja pelko oli vallannut amerikkalaiset. Näiden päivämäärien välissä on lähes vuosisata, jonka aikana jihadismi on sanellut ja sanelee edelleen Lähi-idän politiikan tärkeät päätökset Israelin-suhteista aina valtavien öljytulojen käyttöön. Jihadismi tekee tyhjäksi poliittisen sovittelun ja lietsoo väkivaltaa myös omien keskuudessa, joten islamilainen terrorismi ei ole pelkästään länsimaisen imperialismin vastustamista.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!