Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Ja ihminen loi jumalatKirjan nimi: Ja ihminen loi jumalat
Alaotsikko: Miten uskonto selitetään
Tekijä: Boyer Pascal
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 415
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Tiina Arppe
Ilmestymisvuosi: 2007
ISBN: 978-951-0-31815
Hinta: 21.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 140x220
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Mikä ihmisiä kiinnostaa uskonnoissa? Huolella tutkittu, huimapäinen mutta kansantajuinen selvitys uskontojen evoluutiosta.

Uskontoa ilmiönä on puolustettu ja solvattu mutta harvemmin selitetty. Kulttuurintutkija Pascal Boyer antaa teoksessaan huolella tutkitun mutta kansantajuisen selvityksen asiasta, joka ei helposti taivu selitettäväksi.

Ja ihminen loi jumalat on huimapäinen ja virkistävä yritys selvittää uskontojen evoluutiota. Boyer ei tutki niinkään uskontojen alkuperää vaan sitä, miksi uskonto leviää: mikä ihmisen mielessä on pitänyt uskonnot hengissä kaikkialla ja kautta aikain? Boyerin mukaan uskonnot puhuttelevat ihmistä, koska niissä on jotain mielekkäällä tavalla tuttua mutta samalla arkiajattelun logiikkaa loukkaavaa. Siksi ne jäävät mieleen.

Älyllisen leppoisalla tyylillä kirjoitetusta teoksesta tuli ilmestyessään paitsi myyntimenestys myös tärkeä virstanpylväs uskonnollisen ajattelun tutkimuksessa. Teoksessa on uskontotieteilijä Ilkka Pyysiäisen johdanto sekä tekijän suomennokseen laatima esipuhe.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)