Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Eräelämän perinteitäKirjan nimi: Eräelämän perinteitä
Tekijä: Pälsi Sakari
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 153
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 1944
Hinta: 35.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Talvisodan ja nykyisen sotamme metsätaisteluissa ja partioretkillä on voitu havaita vanhan eräelämän perinteitten pätevän nykyoloissakin, vieläpä vaikuttavan niihin ratkaisevasti, sillä »metsä suojelee poikiaan». Tunnettu tiedemies-kirjailija Sakari Pälsi on talvisodan metsätaisteluja seurattuaan ryhtynyt uudelleen ja uudelta kannalta tutustumaan vanhan eräkulttuurin laatuun ja selvittelemään sen tulevaisuuteen ulottuvaa elinvoimaa. Niinpä hän on kerännyt aineksia kirjallisuudesta, museokokoelmista, arkistoista, eränkävijöiltä ja muilta asiantuntijoilta suullisesti sekä samalla tarkistellut omia kokemuksiaan. Näin on syntynyt teos, missä hän on käsitellyt sellaisia eräelämän aloja kuin väliaikaiset asunnot, tulenkäyttö, talvi vaatetus, kirvesmiehen työt, ampumataito,
työkilpailut, samoin kuin muita eräelämän piiriin kuuluvia asioita ja sen seurausilmiöitä, kuten talvikulkuneuvoja, hylkeenpyyntiä, eräelämän johtoa, sisun kehitystä, sotilaskuntoa ja jopa pohjoismaisten tarvekalujen koristetyyliä.

Sakari Pälsin tietorikkaan ja uusia näköaloja aukovan esityksen nautittavuutta lisää hänen tyylinsä, missä ytimekkyys yhtyy omalaatuisen »arktisen eleganssin» värittämään henkevyyteen.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)