Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Dialoginen verkostotyöKirjan nimi: Dialoginen verkostotyö
Tekijä: Arnkil Tom – Seikkula Jaakko
Kustantaja: Tammi
Sivumäärä: 172
Sarja: Hygieia
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2005
ISBN: 978-951-26-5271
Hinta: 29.90 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Kirja käsittelee työntekijäverkostojen ja asiakkaiden omien verkostojen kohtaamista psykososiaalisessa työssä. Vaikeissa asiakastilanteissa tarvitaan rajanylityksiä sekä eri sektoreiden työntekijöiden kesken että asiakkaiden läheisten kanssa. Monitoimijaiset kohtaamiset voivat kuitenkin olla turhauttavia, jopa vahingollisia. Kokemukset ovat aivan toiset, kun yhteistyötä lähestytään dialogisesti. Hyvässä kohtaamisessa ei yritetä määrätä, miten toisten tulisi ajatella ja toimia. Sosiaalisten verkostojen voimavarat tulevat käyttöön, kun asianosaiset saavat tilaisuuden kuulla ja tulla kuulluiksi.

Kirjoittajat ovat verkostodialogisten käytäntöjen uranuurtajia. He tarkastelevat avoimia dialogeja, joilla on saavutettu hyviä tuloksia erityisesti psykiatrisessa kriisityössä, ja ennakointidialogeja, jotka ovat avanneet jumiin menneitä yrityksiä auttaa lapsia, nuoria ja perheitä. Umpikujatilanteitahan voi muodostua, kun toimitaan yhtä aikaa monelta taholta, esimerkiksi koulun, sosiaalityön ja terapian suunnalta. Verkostodialogit saavat tukea seurantatutkimuksista.

Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka työskentelevät psykososiaalisen työn verkostoissa esimerkiksi lääkäreinä, sosiaalityöntekijöinä, terapeutteina, ohjaajina, opettajina, terveydenhoitajina, psykologeina tai työvoimaneuvojina tai opiskelevat tällaisiin tehtäviin. Kirja avartaa myös itse asiakkaana olevien ymmärrystä keskustelun ja yhdessä jakamisen voimasta.

Professori Jaakko Seikkula on psykologian tohtori, tutkimusprofessori Tom Erik Arnkil on yhteiskuntatieteiden tohtori. He esittelevät verkostodialogeja käytännönläheisesti pohtien samalla dialogisuutta ajattelu- ja toimintatapana. Kirjassa tarkastellaan myös tutkimuksen tehtäviä käytännön työn tukemisessa.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)