Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Kun muisti pettää.Kirjan nimi: Kun muisti pettää.
Alaotsikko: Muistihäiriöt ja dementia
Tekijä: Erkinjuntti Timo - Huovinen Maarit
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 210
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 2.p.
Ilmestymisvuosi: 2003
ISBN: 978-951-0-28554
Hinta: 17.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
• Mitä muistihäiriöt ovat?
• Milloin ne ovat huolestuttavia?
• Miten tulee edetä ongelman selvittämiseksi?
• Millaisia testejä on käytettävissä?
• Miten erilaisia muistihäiriöitä voidaan hoitaa?
• Mikä on omaisten merkitys muistihäiriöpotilaan rinnalla?

Kun muisti pettää -kirja selvittää muistihäiriöitä ja dementiaa. Siinä kerrotaan esimerkein, miten muistihäiriöt näkyvät arkielämässä, miten ne voi havaita ja miten tulee menetellä jatkossa. Mitä tutkitaan ja missä järjestyksessä, millaisia tutkimukset ovat ja mitä ne kertovat. Mitä kaikkea voi olla muistihäiriöiden takana, ovatko ne hoidettavissa, pysyviä vai eteneviä. Voidaanko eteneviä muistihäiriöitä hidastaa? Entä mitkä ovat muistihäiriöiden vaaratekijät, miten muistihäiriöitä voidaan ehkäistä? Onko Alzheimerin tauti, joka on yleisin yksittäinen etenevä muistisairaus, perinnöllinen? Seuraako muistihäiriötä aina dementia?

Kirjassa on runsaasti ohjeita ja neuvoja muistihäiriöiselle ja hänen lähimmilleen. Kirjassa kerrotaan, milloin on syytä valpastua. Mukana on myös muistitestejä sekä Suomen muistitutkimusyksiköiden asiantuntijaryhmän laatima oirekysely muistihäiriöpotilaan läheiselle. Läpi kirjan kulkee rouva Mäen tarina, joka valaisee konkreettisesti, miten muistihäiriöitä tutkitaan ja miten hänen kohdallaan päädytään diagnoosiin ja aloitetaan lääkehoito.

Kun muisti pettää on ensimmäinen teos muistihäiriöiden varhaisvaiheista, jolloin voidaan vielä tehdä paljon potilaan ja omaisten hyväksi.

Timo Erkinjuntti on neurologian erikoislääkäri, joka työskentelee HYKS:n neurologian klinikassa. Maarit Huovinen on lääketieteen toimittaja ja tietokirjailija.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)