Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Tutankhamonin hautaKirjan nimi: Tutankhamonin hauta
Tekijä: Jacq Christian
Kustantaja: Gummerus
Sivumäärä: 415
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Lotta Toivanen
Ilmestymisvuosi: 2003
ISBN: 951-20-6318-2
Hinta: 9.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Tutankhamonin hauta
Jacq, Christian


Palkittu menestysromaani Tutankhamonin haudan löytämisestä v. 1922.

Howard Carter oli vain 17-vuotias pennitön eläinmaalari, kun hän löysi itsensä sattuman oikusta Egyptistä. Carter rakastui Egyptin kauneuteen ja sen historiaan. Hän päätti 18-vuotiaana tulla arkeologiksi haaveenaan löytää salaperäinen Tutankhamonin hauta. Miljonäärilordi Carnarvon puolestaan oli pohjattoman seikkailunnälän riivaama, utelias ja intohimoinen mies. Miesten kohtaaminen oli alku seikkailulle, joka muistuttaa vuoroin henkeäsalpaavaa salapoliisitarinaa, vuoroin riipaisevaa romanssia.

Carterin ja Carnarvonin yhteinen haave oli löytää hauta, jonka olemassaoloon vain harva enää uskoi. Miehet eivät pelänneet puheita muinaisen faaraon kirouksesta, eivätkä juonet tai pahat kielet saaneet heitä luopumaan suunnitelmistaan. Heidän palkintonsa oli kultaisen naamion takana lepäävä faarao, hautalöytö joka avasi ovet muinaiseen maailmaan.

9-vuotiaana n.1300 vuotta ekr Egyptin valtaistuimelle nousseen faarao Tutankhamonin hauta oli täynnä mitä upeimpia kulta-aarteita. Tutankhamon oli naimisissa Nefertitin ja Amenofis IV:n tyttären Ankhenamonin kanssa. Tutankhamon kuoli n. 17-19-vuotiaana hallittuaan maata 9 vuotta. Hänet muumioitiin ja haudattiin Theban kaupunkiin Egyptin eteläpuolelle. Aikojen myötä aavikon hiekka kätki haudan ja sen aarteet. Vuonna 1922 Arkeologi Howard Carter löysi yhdessä Carnavonin kanssa Tutankhamonin haudan ja muumion, joka sijaitsee nykyään Kairon museossa.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)