Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Karhun kannoillaKirjan nimi: Karhun kannoilla
Alaotsikko: Metsänpitäjä ja Mies
Tekijä: Pentikäinen Juha
Kustantaja: Etnika Oy
Sivumäärä: 128
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1 p.
Ilmestymisvuosi: 2005
ISBN: 951-97889-3-X
Hinta: 11.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 165x250
Sidosasu: Nidottu
Kunto: Etukannesta pieni pala pois

Sisällön kuvaus:
”Uskontotieteilijä Juha Pentikäisen työt pohjoisten kansojen samanismista ovat uraauurtavia ja näkemyksellisiä. Varsinainen aarreaitta on Karhun kannoilla – Metsänpitäjä ja Mies. Analyysi Lönnrotin Vanhan ja Uuden Kalevalan välillä tapahtuneesta käännöksestä karhua ´vastaan´ ja kristillisyyden ´puolesta´ on järisyttävä.” Filosofi Tere Vadén kirjassaan Karhun nimi (Tampere 2006).

Karhu on Ohto, Otava, Metsänpitäjä ja Mies, niin suomalaisten kuin muidenkin pohjoisten kansojen mytologiassa ja menoissa. Karhun suuri koko, nopeus ja erityisominaisuudet; seisominen, kiipeäminen, uiminen, kalastaminen ovat tehneet siitä muinaisen ihmisen mielessä ihmisenkaltaisen olennon.

Kirjassa kuvataan karhua sekä eläimenä että myyttisenä olentona. Mihin perustuu se karhumyytti, joka liittää sen ihmiskuntaan, pohjoisen pallonpuoliskon Ison karhun kansoihin. Mikä on karhun paikka suomalaisten mielissä ja suomalaisuuden symbolina? Mitä se viestii meistä suomalaisista ja mitä sen näkyminen yritysmaailman tunnuksissa kertoo karhun paikasta ennen ja nyt.
Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)