Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: OnnellisuusKirjan nimi: Onnellisuus
Alkuperäinen nimi: Plaidoyer pour le bonheur
Tekijä: Ricard Matthieu
Kustantaja: Basam Books
Sivumäärä: 319
Sarja: Viisas elämä
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Marja Haapio
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2004
ISBN: 952-9842-96-1
Hinta: 12.50 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Ranskalaissyntyisen buddhalaismunkin länsimaista lukijaa puhutteleva tutkielma vertaa länsimaista ja buddhalaista käsitystä onnellisuudesta ja tarjoaa aineksia uuteen onnellisuuden tapaan.

Matthieu Ricard, buddhalaisuuden tunnetuin puolestapuhuja Ranskassa, pohtii aihetta joka koskee meitä kaikkia: onnellisuutta. Hänen kirjansa kutsuu lukijaa pohtimaan uudelleen onnellisuuden käsitteen merkitystä ja sitä, millä tavoin sillä on omassa kulttuurissamme usein harhaanjohtavasti tarkoitettu ulkoista ja itsekeskeistä onnea. Ricardin buddhalainen puheenvuoro onnellisuudesta tarkastelee kriittisesti tätä vallitsevaa onnellisuuskäsitystä ja sitä, miksi se tosiasiassa vain tekee meidät onnettomammiksi.

Onnellisuus puhuttelee nimenomaan länsimaista lukijaa. Sitä rikastuttavat kirjoittajan kokemukset munkkina ja kahden kulttuurin välisenä tulkkina, hänen tapaamisensa viisaiden opettajien kanssa ja hänen pyhien kirjoitusten samoin kuin inhimillisen kärsimyksenkin tuntemuksensa. Kirja tarjoaa käytännönläheisiä rakennusaineksia uuteen onnellisuuden tapaan, sellaiseen, jossa oma onnen tavoittelumme ei ole kilpailua muiden ihmisten ja muun maailman kanssa, vaan jossa onnellisuuteen sisältyy huolenpito toisista ja heidän hyvinvoinnistaan.


Matthieu Ricard (s. 1946) on ranskalaissyntyinen buddhalaismunkki, Dalai-laman ranskankielinen tulkki ja valokuvaaja. Nuorena hän opiskeli molekyylibiologiaa, mutta harrasti laajalti myös muita aloja, mm. klassista musiikkia, ornitologiaa, valokuvausta ja astronomiaa. Vuonna 1969 hän kävi Intiassa ja tapasi ensimmäisen henkisen opettajansa Kangyour Rinpochen. Valmistuttuaan tohtoriksi vuonna 1972 hän palasi Intiaan ja omistautui buddhalaisuuden opiskelulle. Hänestä tuli munkki ja erään aikamme tunnetuimman tiibetiläisen mestarin, Dalai-laman opettajan Dilgo Khyentse Rinpochen läheinen oppilas.

Ricard on kääntänyt ranskaksi useita buddhalaisia tekstejä ja kirjoittanut useita kirjoja, joista tunnetuin, Munkki ja filosofi (Basam Books, 2000) on vuoropuhelu hänen isänsä, filosofi Jean-François Revelin kanssa. Hän asuu Shechenin luostarissa Nepalissa.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)