Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Hardcore zenKirjan nimi: Hardcore zen
Alaotsikko: Zeniä asenteella!
Tekijä: Warner Brad
Kustantaja: Basam Books
Sivumäärä: 233
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Laura Lahdensuu
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2006
ISBN: 952-5534-52-9
Hinta: 11.50 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Hardcore zen yllättää lukijansa osoittamalla, että zen on punkiakin rajumpaa: zen kehottaa ihmisiä kyseenalaistamaan paitsi auktoriteetit, myös itsensä. Zenille uskollisena kirjoittaja Brad Warner muistuttaa, että myös hänet on kyseenalaistettava; jokaisen tulee luottaa vain omiin kokemuksiinsa.

Zen ei tarkoita luopumista maallisemmista iloista – kuten pogoamisesta punkkeikoilla, vaan on pohjimmiltaan sangen arkista ja tarvittaessa korutontakin. Kirjassa puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, maanläheisellä kielellä ilman maailmaa syleileviä litanioita tai ”valaistumisen” ylistämistä. Kirjan railakkaat sitaatit ovat peräisin populaarikulttuurista, mukana ovat esimerkiksi Gene Simmons, Bart Simpson ja Lucy Liu.

Warner myöntää että meditointi on joskus tuskaisen tylsää, että monissa zenrituaaleissa ei tunnu olevan päätä eikä häntää, että koko touhussa ei välillä tunnu olevan mitään tolkkua. Mutta homma toimii, ja kun ihminen tajuaa että tämä hetki ja todellisuus ovat ne tärkeimmät asiat, elämässä on enemmän järkeä.

Brad Warner kasvoi ohiolaisessa pikkukaupungissa, missä ei ollut juuri muuta tekemistä kuin soittaa punkia. Hänen bändinsä Zero Defex oli hyvin suosittu 1980-luvun alkupuolen punkpiireissä. Warner muutti lopulta Japaniin, ja päätyi työskentelemään halpoja Godzilla-tyylisiä elokuvia tuottavassa yhtiössä. Zen on kuitenkin aina ollut osa Warnerin elämää, ja Japanissa hänestä tuli oikea zenmestari. Warner on edelleen kotonaan niin punkscenessä kuin zentemppelissäkin. Hän asuu japanilaisen vaimonsa kanssa Japanissa ja Los Angelesissa.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)