Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Hyvän olon hoidotKirjan nimi: Hyvän olon hoidot
Alaotsikko: kosketukseen perustuvien hoitojen käyttö hyvinvoinnin ja itseymmärryksen lisäämisen välineenä
Tekijä: Svennevig Hanna
Kustantaja: TAJU
Sivumäärä: 227
Sarja: Acta Universitatis Tamperensis; 949
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2003
ISBN: 951-44-5737-4
Hinta: 29.70 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Tutkimuskysymykset

Tutkimukseni keskeisenä psykologisena kysymyksenä on selvittää voiko kehon hoitaminen kosketuksen avulla johtaa psykoterapeuttiseen työskentelyyn ja mikä on kehon funktio mahdollisessa psykoterapeuttisessa prosessissa. Keskeistä on myös se lisääntyykö hoidoissa kävijöiden psyykkinen hyvinvointi hoitojen seurauksena.

Menetelmät /toteutus

Tutkimus on kaksiosainen. Ensimmäisen osan muodostaa kyselyaineisto ja toisen haastatteluaineisto. Tutkittavia hoitomuotoja on neljä (Rosen-menetelmä, Rebalancing-kehoterapia, Kajavahieronta ja vyöhyketerapia). Hoitoja yhdistää se, että kaikissa käytetään hoidon välineenä kosketusta. Hoitoihin hakeutuneiden psyykkistä hyvinvointia verrattiin lähtötilanteessa erään suuren suomalaisen yrityksen naistyöntekijöihin (n = 112).

Kyselyaineisto kartoittaa mm. sellaisia tekijöitä kuin poikkeavatko eri tyyppisiin hoitoihin hakeutuvat toisistaan jollain keskeisellä tavalla ja miksi hoitoihin ylipäätään hakeudutaan? Miten tyytyväisiä hoidoissa kävijät ovat ja mistä tyytyväisyys rakentuu? Lisääntyykö hoidoissa kävijöiden psyykkinen hyvinvointi hoitojen seurauksena keskiarvotasolla. Kysely oli luonteeltaan seurantatutkimus. Siihen osallistui 109 ihmistä, joista 100 oli naisia. Kyselytutkimuksessa loppuun saakka pysyi noin puolet (52%) hoitoon hakeutuneista.

Haastatteluaineisto valottaa kehon psykoterapeuttisen käytön toimintamekanismeja sekä hoitajan ja hoidettavan välistä vuorovaikutusta. Haastattelututkimukseen osallistui kahdeksan ihmistä, kaksi kutakin hoitomuotoa kohti.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!