Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Keskiajan nainenKirjan nimi: Keskiajan nainen
Tekijä: Setälä Päivi
Kustantaja: Otava
Sivumäärä: 272
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 4.p.
Ilmestymisvuosi: 2005
ISBN: 951-1-13305-5
Hinta: 15.00 €  TARJOUS
Koko (leveys * korkeus mm): 167 x 220 mm
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Pyhimyksiä, mystikoita, nunnia, perheenemäntiä - kiehtovia lähikuvia keskiajan naisten elämästä
Historiallisissa lähteissä keskiajan naista ovat kuvanneet selibaattilupauksen tehneet papit; naisen olemuksen on määritellyt pappiskatse.
Oivaltava naisen historian kartoittaja Päivi Setälä tulkitsee lähteitä kriittisesti ja soveltaa kirjoituksissaan naiskatsetta. Kirjassa kerrotaan niin Neitsyt Marian kultista kuin Pyhästä Birgitasta, Katariina Sienalaisesta ja Jeanne d’Arcista. Perusteellisesti käsitellään keskiajan naisen arkielämää: työtä, perhettä, luostareita ja naisyhteisöjä.

Päivi Setälä (o.s. Priha) on syntynyt vuonna 1944 Kuopiossa, väitellyt filosofian tohtoriksi vuonna 1977, toiminut muun muassa Helsingin yliopiston naishistorian vt. professorina ja johtaa nykyään Suomen Rooman-instituuttia Villa Lantea. Roomalaisten elinkeinorakennetta käsitelleen väitöskirjansa lisäksi hän on julkaissut teoksen Antiikin nainen, 1993, sekä ollut mukana toimittamassa teoksia Antiikin kulttuurihistoria, 1981, Historiankirjoituksen historia, 1983, ja Kuningatar Kristiina, 1990. Päivi Setälälle on myönnetty Tieto-Finlandian kunniamaininta ja valtion tiedonjulkistamispalkinto vuonna 1991.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!