Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: KalevipoegKirjan nimi: Kalevipoeg
Alaotsikko: Viron sankarieepos
Tekijä: Kreutzwald Friedrich Reinhold
Kustantaja: SKS
Sivumäärä: 332
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 1996
ISBN: 951-717-932-4
Hinta: 15.20 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Kalevipoeg, Viron kansalliseepos ilmestyi kansanpainoksena 1862. Tämä virolaisen kirjailijan ja lääkärin Friedrich Reinhold Kreutzwaldin (1803–1882) päätyö painettiin ”Kuopio linnas, Soome maal”. Kalevala oli osaltaan innostamassa Kreutzwaldia hänen kootessaan eepokseksi kansantarinoita ja -runoja väkivahvasta Kalevipoegista, traagisesta sankarihahmosta.

Kalevipoegilla oli suuri merkitys Viron nuoren kirjakielen rikastuttajana ja kansallisen itsetunnon herättäjänä. Se on jatkuvasti antanut aiheita lukuisille eri alojen taiteilijoille.

Katkelmia Kalevipoegista julkaistiin suomeksi jo varhain, mutta teoksen yhtenäinen suomennos ilmestyi vasta 1957. Nyt muuttamattomana uusintapainoksena julkaistavan Helmer Winterin suomennoksen pohjana on eepoksen olennaiset osat sisältävä M. Nurmikin lyhennelmä.

Sekä Virossa että Suomessa Winterin työ sai hyvän vastaanoton: onnistunut arkaaisen sanonnan ja nykykielen yhdistäminen ja kansanomaisen runomitan tuore käyttö ovat keränneet kiitoksia. Teoksen loppuun laaditut selitykset ja juoniseloste helpottavat eepokseen tutustumista.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)