Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: MustakirjaKirjan nimi: Mustakirja
Tekijä: Pöyrynen Aaprami, Taittonen Tuomas
Kustantaja: Soma Publications
Sivumäärä: 26
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 3. np. v. 1909 p.:sta
Ilmestymisvuosi: 2006
ISBN: 952-99755-3-8
Hinta: 7.50 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Lähes jokainen on kuullut tarinoita noidista, jotja pataa hämmentäessä lukivat ilmoille loitsuja ja manauksia mystisistä käsikirjoisa ja grimoireista. Hyvin harva taas tetää, että näitä käsikirjoja on oikeasti olemassa ja vielä harvempi tietää, että sellainen on löydetty Suomesta.

Kasööri Tuomas Taittonen (1817-1915) muutti kesällä 1862 Perhoon johtamaan suonkuivaustöitä. Hyvin pian hänelle selvisi, että naapurissa asui 70-vuotias kylähullu Juha Kellokoski, joka oli paikkakunnan suurin noita ja parantaja.

Huhujen mukaan Kellokoski oli saanut oppinsa Aaprami Pöyrysen tekemästä Mustastakirjasta, jota ukko visusti säilytti arkussa.

Taittonen sai houkuteltua kellokosken pian varastamaan tuon mystisen opuksen mutta varkaus kävi ilmi ja johti tuliseen yhteenottoon Kellokosken kanssa. Lopulta Taittonen sai sovittua kiistan maksamalla kirjasta yhden markan.

Taittonen lähetti kirjan jonkin tuttavansa välityksellä Suomalaisen kirjallisuuden seuralle mutta se katosi matkalla ja löytyi vasta 46 vuoden kuluttua kun eräs ylioppilas lahjoitti sen seuralle 1908 jossa sitä tiettävästi säilytetään suurimpien harvinaisuuuksien arkistossa.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)