Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Aura popularis eli kuinka vaalit voitetaanKirjan nimi: Aura popularis eli kuinka vaalit voitetaan
Tekijä: Cicero Quintus Tullius et al.
Kustantaja: Tammi
Sivumäärä: 131
Sarja: Olympos-sarja
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Laura Lahdensuu ja Ari Saastamoinen
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2007
ISBN: 951-31-3811-9
Hinta: 21.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Kuinka vaalit voitetaan? Miten saavuttaa aura popularis, kansansuosio? Nämä kysymykset ovat varmasti sekä puoluejohtajien että poliittista uraansa aloittelevien kansanedustajaehdokkaiden huulilla, kun Suomen kansa valitsee itselleen edustajat ensi kevään maalisvaaleissa sata vuotta ensimmäisten eduskuntavaalien jälkeen.
Samaa asiaa mietti jo antiikin Roomassa Marcus Tullius Cicero (106 eaa.–43 eaa.). Cicero oli paitsi puhuja, filosofi ja kirjailija myös pitkänlinjan poliitikko. Hänen tiensä politiikan huipulle ei ollut kuitenkaan kivetön: sen lisäksi että hän eli aikana jolloin Rooman tasavalta oli Caesarin valtapyrkimysten vuoksi murenemassa pala palalta, Cicero oli homo novus, nousukas, ensimmäinen sukunsa edustaja, joka nousi Rooman valtaeliitin joukkoon. Ciceron veli Quintus Tullius Cicero (102 eaa.–43 eaa.) kirjoittikin oppaan neuvoakseen veljeään konsulinvaalikampanjan kiemuroissa.
Nykyään kun alati kasvava joukko homo novuksia, entisiä radiojuontajia, huippu-urheilijoita ja missejä, haaveilee poliitikon ammatista, Quintus Tullius Ciceron opaskirja on jälleen ajankohtainen. Päivänpolttavaa aihetta valaisevat myös Marcus Tullius Ciceron vaaleja ja ehdokkuutta koskevat pohdinnat sekä Pompejin vaalimainokset, jotka suitsuttavat ehdokkaiden vahvuuksia ja lupauksia paljolti nykyajan malliin.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)