Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Dawkinsin jumalaKirjan nimi: Dawkinsin jumala
Alkuperäinen nimi: Dawkins´ God
Alaotsikko: Geenit, meemit ja elämän tarkoitus
Tekijä: McGrath Alister
Kustantaja: Kirjapaja
Sivumäärä: 240
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2006
ISBN: 951-607-279-8
Hinta: 15.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 135x210
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
McGrath haastaa biologi Richard Dawkinsin keskusteluun ateismista, tieteestä ja Jumalasta.
Dawkins on kuuluisa biologi, joka on tullut tunnetuksi myös ateismin puolestapuhujana. Itsekin luonnontieteilijän koulutuksen saanut McGrath kumoaa Dawkinsin väitteet uskon ja järjen yhteensopimattomuudesta. Hän osoittaa modernin ateistisen uskontokritiikin heikkoudet ja valottaa ateismin vähemmän tunnettuja uskonnollisia piirteitä. McGrath esittää asiansa yleistajuisesti,
räväkästi ja henkilökohtaisesti.

Kirja on ensimmäinen laaja vastine Dawkinsin rajuun kristinuskon kritiikkiin. McGrath perustelee, miten tieteen nimissä voidaan sortua hatariin mielipiteisiin uskosta ja Jumalasta.
McGrath tarkastelee myös evoluutioteorian isän, Charles Darwinin näkemyksiä uskosta ja luomisesta. Tieteellinen maailmankatsomus ei johdakaan automaattisesti ateismiin. Lisäksi teoksessa tunnustellaan luonnontieteelle ja uskolle yhteistä maastoa. Voisiko tieteen ja
uskon sodan korvata rauhanomainen ja luonnon ihmeitä kunnioittava vuoropuhelu?

Alister McGrath on tunnettu brittiläinen teologi, joka on perehtynyt luonnontieteen ja teologian vuoropuheluun. Hän toimii professorina Oxfordin yliopistossa ja on myös molekulaarisen biofysiikan tohtori. McGrathilta on suomennettu mm. Kristillisen uskon perusteet, Modernin teologian ensyklopedia (toim.) sekä Ateismin lyhyt historia.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)