Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Kirjoittaen maailmassa.Kirjan nimi: Kirjoittaen maailmassa.
Alaotsikko: Krohnin sisaret ja kirjallinen elämä
Tekijä: Leskelä-Kärki Maarit
Kustantaja: SKS
Sivumäärä: 685
Sarja: SKST 1085
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1. p.
Ilmestymisvuosi: 2006
ISBN: 951-746-838-5
Hinta: 32.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Helmi Krohn (1871–1967), Aino Kallas (1878–1956) ja Aune Krohn (1881–1967) valitsivat kukin elämäntehtäväkseen kirjoittamisen. Laajaan kirjemateriaaliin pohjautuva tutkimus tarjoaa kulttuurihistoriallisen analyysin naisten kirjailijaksi tulemisesta ja kirjailijana olemisesta näiden kolmen sisaren kautta. Tarkastelun kohteena ovat esimerkiksi kääntäjän, toimittajan, elämäkertakirjailijan ja kriitikon ammatit. Helmi ja Aune Krohn avaavat unohduksissa ollutta uskonnollisen kirjoittamisen traditiota sekä tuntemattoman luvun suomalaisen spiritualismin historiaan. Kirjoittamista tarkastellaan paitsi toiminnan myös ihmissuhteiden ja tunnemaailman tasolla, jolloin kohteena ovat niin sisaruuden monimutkainen kudelma, fennomaanisen perheen perintö kuin kiihkeät taiteilijaystävyydet.

Tutkimus rakentaa rosoisuudessaan täyteläisiä henkilökuvia sekä tarkastelee 1900-luvun taitteen ja alun suomalaista kirjallista maailmaa omaperäisistä näkökulmista. Maarit Leskelä-Kärki pohtii kirjeitä historiantutkimuksen lähteenä sekä historioitsijan suhdetta menneisiin yksilöihin. Mitä merkitsee toisesta ihmisestä

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)