Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Pidä hunnustasi kiinni, Fatima! Ja muita tarinoita nyky-EgyptistäKirjan nimi: Pidä hunnustasi kiinni, Fatima! Ja muita tarinoita nyky-Egyptistä
Tekijä: Negus Sanna
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 338
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1. p.
Ilmestymisvuosi: 2005
ISBN: 951-0-30103-5
Hinta: 32.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 153x215
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Lyhyt esittely
Egyptiläisten arkea, juhlaa ja rikasta kulttuuria vuosia Kairossa asuneen suomalaisen silmin. Kuinka kävi mm. Miss Egyptille, joka ryhtyi lentäjäksi?


Pitkä esittely
Kuinka kävi entiselle Miss Egyptille, joka lentäjäksi ryhdyttyään alkoi käyttää huivia lentäjänlakin alla? Millaisia ovat egyptiläisten salatut paheet? Millaista on nuorten elämä muslimienemmistöisessä maassa?

Pidä hunnustasi kiinni, Fatima! antaa puheenvuoron tavallisille egyptiläisille, jotka kertovat elämästään tämän päivän Egyptissä: huivien ja huntujen käytöstä, naisen roolista, tasapainoilusta kielletyn ja sallitun välillä. Kirjassa esitellään myös radikaalien islamistien ideologiaa, historiaa ja tutustutaan heidän näkemyksiinsä. Lisäksi pientä vähemmistöä edustavat koptikristityt pohtivat asemaansa.

Tutustumme rikkaaseen arabialaiseen kulttuuriin ja Kairoon Lähi-idän viihteen keskuksena: itämaiset tanssijat, näyttelijät, kirjailijat ja taiteilijat kertovat taiteen tilasta ja mahdollisuuksista Egyptissä. Sekin selviää, miksi Rukajärven tien alastonkohtaus shokeerasi egyptiläisiä mieskatsojia.

Toimittaja Sanna Negus on asunut useita vuosia Kairossa ja kertoo Egyptin yhteiskunnan ilmiöistä silminnäkijänä. Median yksipuolisen näkökulman sijasta teoksesta välittyy elävä kuva islamin monista kasvoista.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!