Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: AskeesiKirjan nimi: Askeesi
Tekijä: Katantzakis Nikos
Kustantaja: Unio Mystica
Sivumäärä: 80
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 1998
Hinta: 10.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Nikos Kazantzakis (1883-1957) on nykykreikkalaisen kirjallisuuden huomattavimpia hahmoja. Askeesin hän kirjoitti vuosina 1922-1923. Vaikka Askeesissa voidaan erottaa vaikutteita muun muassa Bergsonilta, Nietzscheltä, Buddhalta ja Kristukselta, mikään olemassa oleva uskonto, aate tai myytti ei kuitenkaan tyydyttänyt Kazantzakisia. Hän loi oman uskontonsa, väritti omat myyttinsä ja siivitti omat aatteensa.

Kazantzakisin mukaan maailmankaikkeus kehittyy asteittain yhä korkeampaan henkisyyteen. Se tapahtuu hyppäyksittäin; jokainen vaihe alkaa tyhjyydestä ja päättyy tyhjyyteen. Kazantzakisille tyhjyys, hiljaisuus, ei ole kaiken olevaisen kieltämistä, vaan välttämätön tila ennen uutta hyppyä, uutta syöksyä eteenpäin.

Jokaisen aikakauden tehtävänä on antaa jumalalle uudet kasvot ja vapauttaa hänet uuteen hyppyyn.

Kazantzakisin teoksista on aiemmin suomennettu romaaneja, jotka kuuluvat hänen 1940 - 50 lukujen myöhempään tuotantoonsa mm. Kerro minulle, Zorbas (1954), Vapaus tai kuolema (1955), Veljesviha (1967) ja Pyhä köyhyys (1961

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)