Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Runoja elämän tarpeettomuudestaKirjan nimi: Runoja elämän tarpeettomuudesta
Tekijä: Abul-Alâ al-Ma'arrî
Kustantaja: Basam Books
Sivumäärä: 136
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Jaakko Hämeen-Anttila
Ilmestymisvuosi: 2006
ISBN: 952-5534-36-7
Hinta: 22.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 137x189
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Abul al-Ma'arrî:
Runoja elämän tarpeettomuudesta
Kokoelma runoja kuolemasta, elämän turhuudesta ja kohtalon vääjäämättömyydestä.

Suomentanut Jaakko Hämeen-Anttila Runoja elämän tarpeettomuudesta on kokoelma al-Ma'arrîn runoja kuolemasta, elämän turhuudesta ja kohtalon vääjäämättömyydestä. Tällä kokoelmalla professori Jaakko Hämeen-Anttila tuo aiemmin suomentamansa islamin mystisen ja eroottisen runouden rinnalle Suomessa vähän tunnettua arabialaista mieterunoutta. Islamilaisen maailman runous ei keskiajalla ollut vain viinin, rakkauden ja Jumalan ylistystä, vaan sisälsi myös synkempiä sävyjä.


Abul-Alâ al-Ma'arrî (973–1058) oli syyrialainen runoilija, oppinut ja skeptikkofilosofi. Huolimatta varhaisesta sokeutumisestaan al-Ma'arrîsta tuli aikakautensa kuuluisimpia hahmoja, ja oppilaita virtasi hänen luokseen eri puolilta islamilaista maailmaa pieneen Ma'arran kylään Syyriaan. Hänet tunnettiin aikansa uskonnollisuuden ja hengettömän oppineisuuden kriitikkona.


Useat runoista esittelevät kirjoittajansa synkkää ja nihilismiin taipuvaa ajattelua. Ihmisen olisi parasta olla syntymättä, tai jos hän kohtalon oikusta syntyy, hänen olisi paras kuolla mahdollisimman nopeasti. Lapseton runoilija sepitti haudalleen kirjoitettavaksi säkeen, joka yhä edelleen on matkailijoiden nähtävänä Ma'arrassa: "Tässä lepää isäni rikos minua vastaan. Minä en rikkonut ketään vastaan." Al-Ma'arrîn runous vaikutti myöhemmin mm. Omar Khaijamiin.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!