Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Riippumaton nautintoKirjan nimi: Riippumaton nautinto
Tekijä: Demokritos, Epikuros
Kustantaja: Tammi
Sivumäärä: 206
Sarja: Olympos-sarja
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Arto Kivimäki, Tua Korhonen, Seppo Vesterinen
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2006
ISBN: 951-31-3575-6
Hinta: 20.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 140 x 165 mm
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Ikuinen putoaminen esittelee lukijoille Demokritoksen ja Epikuroksen, jotka kannattivat luonnonfilosofiassaan atomioppia. Tässä suuntaus perustui ajatukselle, että kaikki oleva johtuu atomien välisistä suhteista. Demokritoksen ja Epikuroksen atomismiin liittyy kuitenkin myös velvoittava eettisyys. Yleisen käsityksen mukaan atomistinen materialismi sekä mielihyvää ja nautintoja tavoitteleva hedonismi johtavat vain itsekkääseen asenteeseen: elän vain kerran, parasta kahmia itselleen mahdollisimman paljon nautintoja. Demokritos ja Epikuros kuitenkin osoittivat, että materialismin ja hedonismin perusteissa voi nähdä velvoitteen ottaa toiset ihmiset huomioon.
Demokritos (n. 460-357 eaa.) ja Epikuros (341-270 eaa.) ovat molemmat Platonin ja Aristoteleen vertaisia filosofeja, joiden mittavasta kirjallisesta tuotannosta on valitettavasti säilynyt vain rippeitä. Molemmilla filosofeilla oli niin omana aikanaan kuin myöhemmin huomattava asema. Epikuros kehitti atomioppia uskomalla, että pysyvälle mielenrauhalle perustuva onni saavutetaan vapautumalla ennakkoluuloista ja minimoimalla kärsimys. Epikuroksen oppi onnesta korostaa ystävyyttä ja elämän pieniä nautintoja.
Sampo Vesterinen on kääntänyt Demokritoksen eettisiä fragmentteja, joita voi lukea mietelmäkirjallisuutena, mutta laajan selitysosuuden avulla lukija voi syventyä myös filosofin aatemaailmaan. Arto Kivimäki on suomentanut Epikuroksen mietelmiä. Epikuroksen kirjeen Menoikeukselle on kääntänyt antiikin filosofiaa tutkinut FT Tua Korhonen, jolla on myös päävastuu teoksesta.

Olympos-sarja on monipuolinen ja laadukas valikoima antiikin kirjallisuutta alkukielestä suomennettuna. Sarjaa toimittavat Arto Kivimäki ja Sampo Vesterinen, jotka ovat filologeja, antiikin kielten ja maailman asiantuntijoita.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)