Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Murhatun Jumalan varjoKirjan nimi: Murhatun Jumalan varjo
Alaotsikko: Antisemitismi kristinuskon historiassa
Tekijä: Myllykoski Matti, Lundgren Svante
Kustantaja: Yliopistopaino
Sivumäärä: 494
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2005
ISBN: 951-570-614-9
Hinta: 17.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Juutalaisvastaisuudella on pitkät juuret kristinuskon historiassa.
Juutalaisuudesta versonut kristinusko suhtautui hyvin kriittisesti emouskontoonsa jo toisella vuosisadalla. Kristinuskon kehitys eurooppalaiseksi valtauskonnoksi vahvisti juutalaisvastaisuutta entisestään.

Tässä teoksessa tarkastellaan kristillisen juutalaisvastaisuuden historiaa noin kahdentuhannen vuoden ajalta. Juutalaisista tuli jo varhain kristittyjen teologien silmissä Jumalan murhaajia. Ennen muuta Jeesuksen kuoleman teologinen tulkinta sai monet kristityt suhtautumaan vihamielisesti tai ainakin ennakkoluuloisesti juutalaisiin. Koska kyse on halki vuosisatojen ollut pitkäkestoisesta ja koko kansaan kohdistuneesta vihasta, tässä kirjassa siitä käytetään termiä “kristillinen antisemitismi”. Kristillinen juutalaisvastaisuus, jota kautta aikojen oli toteutettu ajatuksin, sanoin ja teoin, valmisti osaltaan maaperää 1800-luvun rotuantisemitismille. Kristillisen antisemitismin pitkä perinne vaikutti myös siihen, että kirkot eivät kyenneet selkeästi vastustamaan Hitlerin hirmuhallintoa, kun se murhasi miljoonia juutalaisia.

Teoksen kirjoittajat Matti Myllykoski ja Svante Lundgren kysyvätkin, milloin, millä tavalla ja miksi kristillinen usko ja ajattelu ovat tuottaneet sellaista puhetta ja toimintaa, jota voidaan pitää juutalaisvastaisena.

TT Matti Myllykoski toimii Uuden testamentin eksegetiikan dosenttina Helsingin yliopistossa. TT Svante Lundgren työskentelee judaistiikan dosenttina Åbo Akademissa.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)