Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Työt ja päivätKirjan nimi: Työt ja päivät
Tekijä: Hesiodos
Kustantaja: Tammi
Sivumäärä: 224
Sarja: Olympos-sarja
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Paavo Castrén
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2004
ISBN: 951-31-2746-X
Hinta: 17.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 140 x 165 mm
Sidosasu: Sidottu
Huomautuksia: Kansi: Tuija Kuusela

Sisällön kuvaus:
Boiotialaisen Hesiodoksen teos Työt ja päivät on länsimaisen kirjallisuuden varhaisimpia teoksia. Hesiodoksen arvellaan eläneen 700-luvun loppupuolella eKr. – jotkut tutkijoista pitävät häntä jopa Homerosta varhaisempana. Työt ja päivät on maanläheinen teos, joka kuvaa hyvin arkipäiväisiä aiheita, esimerkiksi tavallisen maanviljelijän elämää. Hesiodos on ensimmäisenä esittänyt kirjallisesti monia sellaisia myyttejä ja muita kertomuksia, joita pidetään kreikkalaiselle kulttuurille ominaisina. Hänen teoksensa on ainoa aikalaiskuvaus ns. geometrisen kauden (n. 900-700 eKr.) yhteiskunnasta ja maalaiselämästä.
Hesiodos antaa teoksessa neuvoja veljelleen, joka on tuomareita lahjomalla saanut haltuunsa suuremman osuuden isän perinnöstä. Monet neuvoista ovat samanlaisia, joita tapaamme Raamatussa, varsinkin Sananlaskujen kirjassa. Professori Paavo Castrénin käännös on suorasanainen ja varsin helposti lähestyttävä.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)