Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: EpäilysKirjan nimi: Epäilys
Tekijä: Myllykoski Matti
Kustantaja: Kirjapaja
Sivumäärä: 174
Sarja: Henki ja elämä -sarja
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2005
ISBN: 951-607-248-8
Hinta: 12.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 120 x 215 mm
Sidosasu: Sidottu
Huomautuksia:


Sisällön kuvaus:
Epäilys on uskon varjo ja ainainen seuralainen. Se tunkeutuu esiin etenkin silloin, kun sen läsnäolo halutaan kiistää. Yleisesti luullaan, että uskonnollinen epäilys on nykyajan ilmiö. Kuitenkin jo varhaiset juutalaiset ja kristilliset tekstit avaavat maailman, jossa epäilys jatkuvalla läsnäolollaan ruokkii uskonnollisia kriisejä ja ristiriitoja.
Epäilys pakottaa uskoa sekä rikkomaan itse vetämiään rajoja että vetäytymään niiden suojiin. Matti Myllykoski lähestyy uskonnollisen epäilyksen varhaishistoriaa alkutekstien tutkimukseen pohjautuvien pienoisnovellien avulla. Kertomusten kirjoittaja ja lukija ovat osa prosessia, jossa epäilyksen varjo palaa toistuvasti näyttämölle itseään etsivän uskon haastajaksi. Samalla kertomuksista avautuu ikkuna varhaisten kristittyjen ja jo ennen heitäkin eläneiden ihmisten maailmaan.

Matti Myllykoski on Helsingin yliopiston Uuden testamentin eksegetiikan dosentti. Hän on julkaissut ja toimittanut useita oman alansa teoksia. Viimeksi häneltä on ilmestynyt Heidi Haahtelan kanssa Minä ja Raamattu – Kuusikymmentä toiminnallista polkua pyhään kirjaan (2005


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)