Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Kuolematonten lehdotKirjan nimi: Kuolematonten lehdot
Alaotsikko: Sämsöi Pellervoisen arvoitus
Tekijä: Haavio Martti
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 151
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 1961
Hinta: 90.00 €
Sidosasu: Sidottu
Kunto: Kansipaperit (suojattu Book Protector -suojafilmillä)

Sisällön kuvaus:
Akateemikko Martti Haavion teos on lähinnä uskontotieteellinen. Hän tutkii siinä pyhiä lehtoja ja niitä menoja, joita noissa lehdoissa suoritettiin. Pyhiä lehtoja on todettu olleen useilla maamme paikkakunnillla pakanuuden aikana ja kauan sen jälkeenkin, mutta Inkeri on ainut suomalaisten asuttama alue, jossa tutkija saattoi tavoittaa pyhän lehdon vielä tämän vuosisadan alussa. Siellä lehdot muistettiin, vieläpä tiedettiin, millaisia menoja niissä suoritettiin. Tärkeä havainto tutkimuksen kannalta on ollut se, että suomalaisten pyhä lehto -instituutio liittyy vastaavaan yleiseurooppalaiseen laitokseen. Täyteläisintä ainoeistoa Inkerin ohella on voinut tarjota antiikin Kreikka.

Tutkimuksen lähtökohtana on Sämpsä Pellervoisen runo, jossa on haaittavissa hämmästyttäviä yhtymäkohtia kreikkalaiseen Dionysos-tarustoon. Tutkija rinnastaa kautta koko teoksen kreikkalaiset myytit ja riitit vastaaviin suomalisiin. Molempien jumalien palvelusmenoja, joisa näytelmänomaisest esitettiin myytin kuvailemia tapahtumia, suoritettiin pyhissä lhsoissa. Teos osoittaa, että noiden menojen taustana oli samankaltainen ajatusmaailma.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)