Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Vanha KalevalaKirjan nimi: Vanha Kalevala
Alaotsikko: Vanha Kalevala taikka vanhoja Karjalan runoja Suomen kansan muinosista ajoista, 1835
Tekijä: Lönnrot Elias, Pentikäinen Juha esipuhe.
Kustantaja: Salakirjat
Sivumäärä: 426
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2017
ISBN: 978-952-7204-16
Hinta: 28.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Kalevalan tuntevat kaikki, vaan Vanhan Kalevalan aniharva. Teoksessa suomalainen kansanrunous näyttäytyi ensi kertaa laajana, todellisena eepoksena. Kirjasta tehtiin käännöksiä ja se on ensimmäinen suomenkielinen teos josta tuli maailmankirjallisuutta. Kirja vaipui kuitenkin unohduksiin Uuden Kalevalan ilmestyttyä 14 vuotta myöhemmin. Vanha Kalevala on puolet suppeampi, nopeampi, keskitetympi ja lähempänä alkuperäistä kansanrunoutta kuin suuri seuraajansa. Unohdukseen ei ole aihetta – Vanha Kalevala on virstanpylväs ja taideteoksena monien mielestä yhtä hyvä, ellei parempi, kuin kansalliseepoksemme.


Vanhan Kalevalan uusi julkaisu on syvä löytöretki maisemaan ja ihmismielen pohjiin. Kirjasta avautuu uusi mytologisesti kiintoisa, uskontotieteellinen näkökulma Kalevaloihin, sekä Lönnrotin henkilöön ja muinaisrunouteen Kalevalojen perustana. – Juha PentikäinenKirjaan sisältyy Lönnrotin laaja esipuhe ja runojen esittelyt jotka puuttuvat Uudesta Kalevalasta:

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)