
|
|

|

|

|
 Tilattavissa olevat kirjat: Parantava ruoka


Kirjan nimi: Parantava ruoka Alaotsikko: Terveyttä kiinalaisella ruokavaliolla Tekijä: Germain Adriana Sivumäärä: 166 Kieli: Suomi Kääntäjä: Kirsi Kujansuu Painos: 1 Ilmestymisvuosi: 2006 ISBN: 951-0-31047-6 Hinta: 19.00 € Sidosasu: Nidottu
Sisällön kuvaus: Jo vuosituhansia kiinalaiset ovat tienneet, että aivan tavallisella ruoalla voi ehkäistä ja hoitaa sairauksia. Inkivääri auttaa pahoinvointiin. Selleri ja hunaja laskevat verenpainetta. Kirsikka parantaa impotenssia. Porkkana poistaa nestettä. Parsa lievittää tulehdusta.Parantava ruoka tarjoaa monien sukupolvien tiedon ruokien terveysvaikutuksista. Kirja kertoo myös, miksi ruoka vaikuttaa eri ihmisiin eri tavalla. Mikään ruoka ei siis ole terveellinen tai epäterveellinen sinänsä, vaikutus riippuu yksilön fysiologiasta ja aineenvaihdunnasta. Aineenvaihduntatyyppinsä tuntemalla jokainen voi laatia itselleen yksilöllisen ja terveellisen ruokavalion. Teoksen ohjeiden mukaan lukija voi valita vihanneksia, hedelmiä, viljatuotteita, papuja, palkohedelmiä, lihaa, mausteita tai maitotuotteita, joilla voi hoitaa ja lievittää tavallisia sairauksia kuten ylipainoa, ummetusta, astmaa, mahahaavaa, verenpainetta, keltatautia, anemiaa, hämäräsokeutta, kuukautis- ja vaihdevuosivaivoja sekä paljon muuta.Tieto perustuu kiinalaisiin lähteisiin, mutta valmistusohjeet ovat selkeitä ja sopivat suomalaiseen ruokakulttuuriin. Myös ainekset ovat helposti saatavissa. Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia itse hoitamaan itseään.”Esi-isämme söivät ja joivat kohtuullisesti. He menivät nukkumaan ja nousivat säännöllisesti joka päivä samaan aikaan. Näin he säilyttivät mielensä ja kehonsa tasapainossa ja elivät täysinä kaikki ne vuodet, jotka heille oli suotu. Sata vuotta, ennen kuin he nukkuivat pois.”(Keltaisen Keisarin sisätautioppi, n. 350 eKr.)Adriana Germain on kiinalaisen lääketieteen asiantuntija, sosiologi ja toimittaja. Hän on suorittanut Master of Science in Oriental Medicine -korkeakoulututkinnon Los Angelesissa ja työskennellyt Shanghain kaupunginsairaalassa Kiinassa. Hän pitää yksityisvastaanottoa sekä kiinalaisen lääketieteen ja akupainannan kursseja Helsingissä. Jo työssään sosiologina Germainia kiinnosti ympäristön ja elintapojen suhde ihmisen terveyteen. Toimittajavuosinaan hän alkoi tutkia vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Kipinän Parantava ruoka -kirjan kirjoittamiseen hän sai keskustellessaan asiakkaidensa kanssa. Hän joutui jatkuvasti vastaamaan kysymyksiin heidän terveydentilaansa sopivasta ruoasta. Germain on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon.
 |  |
|
|

|
|

|